check Brezplačna dostava od 139,00 €
check Vračila do 14 dni
check Plačaj v 30 dneh
check Trgovina na debelo - B2B
ID: 2994100

Normal Xzone čistilo za usnje motorističnih oblačil 150ml - 5904413623021

9,02 € z DDV

Običajno čistilo za usnjene obleke Xzone

Proizvajalec:
Kod proizvajalca:
5904413623021
Prostornina:
150 ml

Čistilo za usnje Xzone je visokokakovostno sredstvo za čiščenje in nego usnja. Zaradi svojih čistilnih, mazalnih in vlažilnih sestavin predvsem odstranjuje vsakodnevno umazanijo, neguje, sije, naredi usnje prožno, elastično in gladko ter ima optimalno raven pH.

Močna različica je namenjena za močno umazanijo in klasične barve. Za vsakodnevno nego in fluorescentne barve je priporočljiva različica Normal. Primeren za vse vrste usnja.

Usnjene jakne in hlače so skoraj najbolj klasičen kos oblačila motorista. Poleg odličnega videza zagotavljajo tudi najvišjo raven varnosti v primeru padca. Dobro vzdrževano usnje je namreč veliko bolj odporno proti obrabi kot tekstilna oblačila. Vendar ne smemo pozabiti, da je treba oblačila iz naravnega usnja redno vzdrževati in impregnirati. Zelo zlahka se namreč izsušijo in oksidirajo, zaradi česar se vlakna drobijo, površina pa razpoka. Oblačilo tako izgubi ne le svoje estetske, temveč tudi zaščitne lastnosti.

Najpomembnejše je, da redno odstranjujete vsakodnevno umazanijo in ne dovolite, da se dolgo zadržuje.

Usnjenih oblačil ne smete prepogosto globinsko čistiti, zato povsem zadostuje enkrat ali dvakrat na sezono, pogostejši posegi v strukturo usnja lahko poslabšajo njegove lastnosti.

Nato celotno površino brez uporabe vode očistite z mehko krpo in enim od profesionalnih čistil, namenjenih temu, kot je XZone Leather Cleaner. Če boste poskrbeli za odstranjevanje vsakodnevne umazanije, bi moral ta korak zadostovati. Za močnejše madeže uporabite mehko krtačo za čiščenje usnjenih oblačil Xzone, vendar bodite pozorni na kakovost barvila, ki ga je uporabil proizvajalec oblačil. Če na krtači opazite minimalne sledi barve, ta korak takoj prekinite, saj se lahko zgodi, da boste jakno ali hlače razbarvali. Po pranju ostanke temeljito sperite s toplo vodo in oblačilo pustite na zračnem, nesončnem mestu, da se popolnoma posuši.

Zadnji korak je nanos impregnacijskega sredstva, da voda težje prodre v vlakna. Usnjena oblačila, očiščena v skladu s temi navodili, bodo dolgo časa ostala estetska, mehka in prožna.

Sposób użycia
  • pred uporabo posodo pretresite.
  • preizkusite učinek izdelka na majhni skriti površini - pri uporabi na barvnem usnju bodite še posebej previdni
  • nanesite na površino usnja in vtrite s krožnimi gibi, pri čemer prilagodite pritisk - očistite z vlažno gobo ali mehko krtačo
  • odstranite sproščeno umazanijo z gobo ali krpo, oprano v čisti vodi.